Un american si-a vazut visul cu ochii: si-a construit o casa in copac. De 10 etaje!

E visul oricarui copil sa aiba o casuta a lui cocotata intr-un copac. Putini au insa sansa sa il si realizeze. Daca la o anumita varsta renunta atunci visul ramane vis. Insa atunci cand visul iti urmeaza varsta imaginatia sporeste iar rezultatul poate fi surprinzator. Un american, pe numele sau Horace Burgess, si-a propus nu numai sa isi realizeze visul dar si sa il puna in practica la scara mare: a realizat cea mai mare casa construita in copaci, din lume: are 10 etaje!
 
Structura de rezistenta a “casutei” lui se bazeaza pe un copac solid in jurul caruia s-a extins tot mai mult, actualmente alti cinci copaci sustinand diverse parti ale constructiei sale. Pe inaltime s-a dus vreme de 10 etaje iar lemnul folosit a fost primit drept cadou, donatie ori recuperat din structuri ce au fost demolate, case, garaje sau depozite. Asa incat singurele costuri ale americanului au fost cele pentru cuie, platind pentru ele pana acum doar 12.000 dolari.

Casa din copac are peste 80 de camere fiind astfel mai mult o vila decat o casa iar Burgess primeste saptamanal in jur de 400 de vizitatori curiosi sa vada inedita constructie. De altfel la intrare se gaseste o placuta din lemn pe care scrie “Bine ati venit, prieteni!” Casa lui Horace Burgess se gaseste in oraselul Crossville din statul Tennessee. Iata mai jos imagini de acolo:

Casa din copac
 
 
Casa din copac
 
 
Casa din copac
© foto Chuck Sutherland

Iata si o alta casuta in copac, am zis bine, casuta, pe langa ditamai constructia lui Horace de mai sus, dar care beneficiaza de un leagan absolut imens, pe marginea unei prapastii, merita vazute, casuta si leaganul.

 


 

 
Tag

Casa din copac


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: