Cea mai batrana oaie din lume

cea mai batrana oaie din lumeFosta detinatoare a titlului de cea mai batrana oaie din lume se numea Lucky, ce nume ciudat, nu-i asa? care a trecut in nefiinta in anul 2009 la memorabia varsta de 23 de ani, echivalentul a 120 de ani umani. Recordul lui Lucky este insa sortit sa cedeze in fata altei veterane pe nume Dolly care isi traieste batranetile in satul britanic Ditchling din comitatul East Sussex, in sudul Angliei.

Stapana sa, britanica Sharon Moore, a adoptat-o pe Dolly cu sapte ani in urma, pe cand aceasta avea deja 16 ani. Fostul proprietar devenise prea bolnav ca s-o mai poata ingriji pe Dolly asa incat aceasta a ajuns pe mainile lui Sharon care a ingrijit-o si hranit-o pe Dolly cu o dieta pe baza de mere.

Cum spune chiar stapana ei, este suficient sa te uiti la oaie ca sa iti dai seama ca este intr-adevar batrana. Pare fragila si este si un pic nesigura pe picioare dar cu toate acestea rezista an dupa an, in ciuda tuturor asteptarilor celor care o cunosc. Are probabil in ea o dorinta de a trai. Poate si datorita merelor pe care le adora, bineinteles nu sub forma de dieta exclusiva ci alaturi de mancarea clasica constand in fan si iarba proaspata.

© foto Tony Kershaw

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: