Cea mai lata limba din lume

A unui om, desigur. Ea apartine unui american in varsta de 47 de ani din orasul Syracuse, statul New York. Limba lui Byron Schlenker masurand, nu in lungime ci pe latime, nu mai putin de 8,3 centimetri. Sau, cum ii place lui Byron sa se laude, cu vreo doi centimetri mai lata decat cel mai nou iPhone 6. Americanul a fost constient dintotdeauna ca limba lui reprezinta o anomalie dar nu si-a dat seama decat de curand cam cat de importanta este aceasta anomalie, mai exact in timp ce isi ajuta una dintre fiice la un proiect pe care aceasta il avea de facut pentru scoala. Si, in timp ce se documenta pentru acest proiect chiar din Cartea Recordurilor, a dat intr-una dintre pagini de recordul pentru cea mai lata limba a unui om din lume: 7,8 centimetri, record inregistrat de catre un australian.

Byron a devenit curios sa vada daca limba lui se apropie macar de cea a detinatorului titlului si a rugat-o pe fiica sa sa ii masoare limba. Surpriza a fost mare, sa constate ca propria sa limba avea 8,3 centimetri in latime, ceea ce l-a determinat bineinteles sa-i contacteze pe reprezentantii Cartii Recordurilor pentru verificarea si omologarea noului record. Acestia s-au conformat, au verificat si omologat noul record mondial si nu numai atat dar au masurat si limba fiicei sale, nominalizand-o si pe ea in aceeasi prestigioasa publicatie pentru cea mai lata limba apartinand unei femei, din lume.

Acum Byron este celebru in comunitatea in care traieste, fiind oprit deseori pe strada pentru a se fotografia cu noii sai fani, bineinteles scotand de fiecare data limba in fata aparatelor de fotografiat. Mai mult, la usa casei au inceput sa apara oameni care ii cer sa le dea autografe pe exemplarele din Cartea Recordurilor pe care si le-au cumparat. Cei care ajung sa il cunoasca pe american sunt insa surprinsi sa constate ca Byron poate vorbi cat se poate de normal in ciuda limbii sale uriase.

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: