Cea mai scumpa chitara din lume

Pana acum cateva zile cea mai scumpa chitara din lume era un Fender placat cu 550 de diamante si denumit Pine Cone Stratocaster, un model a carui valoare era de un milion de dolari. Mai mult o bijuterie de mari dimensiuni decat un instrument muzical. De curand insa a aparut noua cea mai scumpa chitara din lume, a carei valoare tinde sa duca spre ridicol: doua milioane de dolari. Realizata, cum altfel, de un concurent al lui Fender, mai exact Gibson (Gibson Guitar Corporation), o companie avand o traditie veche in muzica, gratie celor 113 ani de existenta.

Acest model poarta si el un nume propriu, anume Eden of Coronet, si are incastrate mai putine diamante decat Pine Cone-ul amintit mai inainte, doar 400 de diamante, dar cumuland o greutate mai mare: 1,6 kilograme de diamante de 18 carate. Incredibil, nu-i asa? Iata chitara in imagine.

La aceasta super-bijuterie au lucrat nu mai putin de 68 de oameni al caror efort a ajuns sa totalizeze 700 de zile de munca. Patru branduri si-au unit fortele pentru a realiza aceasta chitara: Gibson Brands, bijutierul Coronet, reteaua de magazine de bijuterii de lux Chow Tai Fook din Hong Kong si designer-ul si compozitorul Mark Lui, de asemenea din Hong Kong. Acum ramane de vazut carui muzician ii vor incredinta aceasta chitara ca sa-si incante spectatorii, chiar si doar vizual sau cine stie, poate si muzical.

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: