Cel mai longeviv show de televiziune din lume

Sabado GiganteNoi nu-l vedem. Sau cel putin nu ne uitam la el. Desi o parte dintre noi, aceia care am invatat limba spaniola de la telenovele, chiar l-am putea intelege. Pentru ca este si show-ul acesta de divertisment un fel de telenovela, in ale carui episoade se perinda oameni de tot felul, vorbesc despre toate cele de te lasa cu gura cascata, ori de uimire, ori de plictiseala. De aceasta din urma nu se poate vorbi insa in cazul celui mai longeviv show de televiziune din lume. Care anul acesta implineste, tine-te bine, 53 de ani! Si care a depasit deja 2.600 de editii, de week-end-uri in care a fost transmis live la televizor.

Este vorba de Sabado Gigante, un show de divertisment presarat cu momente de satira, glume, muzica, inclusiv karaoke, si interviuri cu personajele preferate ale publicului. Trei ore de emisie in fiecare sambata, un show de familie pentru vorbitorii de limba spaniola din Americi, Statele Unite si Europa, un total de 42 de tari transmitandu-l cu periodicitate. Gazda fiind in toti acesti 53 de ani o singura persoana, un prezentator numit Don Francisco, pe numele sau real Mario Kreutzberger, german emigrat in Chile in timpul celui de-al doilea razboi mondial pentru a scapa cu viata din ororile razboiului.

Mario a avut ocazia sa vada pentru prima data un televizor la varsta de 19 ani iar atunci cand i-a vazut si urmarit imaginile pe ecranul aprins a stiut ca televiziunea avea sa fie menirea lui. A muncit pentru a ajunge intr-un studio de televiziune, incepand cu o cariera de comediant al carei succes l-a propulsat in lumea pe care si-o dorea, sa apara pe sticla. Talentul sau constand in a le oferi oamenilor, fie ei in public sau in fata televizoarelor, ceea ce acestia isi doreau: emotie. Excelent intervievator, a fost un bun confident pentru toate starurile de televiziune care au trecut pragul studioului din care isi transmite emisiunea de divertisment, facandu-i sa se simta confortabil atat pe invitati cat si audienta sa.

In emisiunile sale saptamanale au loc reuniuni ale unor familii de mult destramate, farse, sectiuni de program gen copiii spun lucruri traznite, karaoke si chiar strangeri de fonduri pentru diverse actiuni umanitare la care publicul adera cu multa usurinta tocmai datorita carismei sale. Trebuind mentionate si secventele de program gen detectorul de minciuni in care a reusit nu numai de demonteze mariaje de fatada dar si sa descopere iubiri ascunse. Bineinteles, fetele frumoase au facut parte din ingredientele emisiunii, o parte dintre acestea ajungand ca urmare a experientei capatate la Sabado Gigante chiar sa aiba propriile show-uri de televiziune.

Din pacate pentru fanii show-ului, din toamna acestia vor trebui sa se multumeasca cu amintirile construite de Don Francisco, acesta urmand sa se pensioneze iar show-ul sa inceteze odata cu iesirea sa de pe scena principala.

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: