Cel mai lung voal de mireasa

voal mireasaDaca despre rochia de mireasa gasiti mai multe informatii aici, voalurile mireselor sunt la fel de importante precum detaliile specifice unor rochii de nunta.

Cel mai lung voal din lume, intrat si in Cartea Recordurilor, a fost purtat in ziua nuntii sale de o italianca, Elena de Angelis. Nunta a avut loc in 2011 la Casal del Principe, langă Napoli, orasul unde a fost inventata pizza. 600 dintre localnicii micutului oras italian au ajutat mireasa sa poarte voalul lung de mai bine de 3 kilometri. Latimea voalului a fost de 2 metri iar designerul Gianni Molaro Campania a declarat ca voalul simbolizeaza pacea si speranta pentru lumea in care traim.

Publicitate: rochii de mireasa 2015fotograf nunti clujtrupa cover nunta

Dovezile istorice arata că voalul a fost purtat la nunti inca din perioada imperiului Roman iar legenda spune ca pe atunci voalul proteja mireasa de spiritele rele si o ajutau sa ajunga cu bine la familia sotului. In acest sens, voalul era pictat cu desene care simbolizau foc si flacari, despre care se credea ca alunga spiritele rele. Si Biblia pomeneste de obiceiul voalului de mireasa, atunci cand Iacob a fost inselat la nunta casatorindu-se cu Lia si nu cu Rahela, fata pe care o iubea. Lia purta voal conform obiceiului iudaic iar Iacob s-a inselat casatorindu-se cu ea deorece credea ca sub voal se afla Rahela.

Cert este ca toate dovezile istorice si cercetarile antropologice isi asuma ideea ca voalul miresei reprezinta puritatea si castitatea miresei in ziua nuntii dar si supunerea fata de sot. Alte pareri sustin ca voalul proteja si identitatea miresei la nuntile aranjate, acolo unde tinerii nu se cunosteau si exista riscul ca mirele sa respinga mireasa chiar inainte de nunta pe motiv ca nu ii placea, iar portul voalului insemna ca isi putea vedea mireasa abia dupa ce casatoria fusese deja incheiata. Voalul a capatat o importanta si mai mare cand nuntile au incetat sa se mai incheie acasa si s-au mutat in capelele crestine unde semnificatia voalului insemna ca mireasa este supusa nu numai sotului dar si ca respecta traditia religioasa. Voalul era pe atunci suficient de opac incat sa nu permita sa fie vazute trasaturile fetei.

Acum insa, lungimea, forma ori materialul din care este confectionat voalul este la alegerea oricarei mirese: lung de cativa centimetri pana la cativa metri, din dantela sau din matase, in asa fel incat sa acopere sau nu fata miresei, voalul este un accesoriu de nelipsit din garderoba unei mirese. Exista voaluri care se numesc voal-capela, care depasesc lungimea rochiei cu cativa centimetri, dar si voaluri-catedrala, lungi de cativa metri.

 


 

 
Tag

voal mireasa


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: