Cel mai mare iepure din lume

Cel mai mare iepure din lume

Il cheama Darius si mananca nu mai putin de 4.000 de morcovi pe an, adica cam unsprezece morcovi in fiecare zi. Iar stapana lui spune ca daca ar fi dupa el, ar manca si mai multi, atat de lacom este, drept pentru care portiile de morcovi ii sunt atent dramuite, alaturi de varza si merele pe care le consuma de asemenea cu placere. Dar nu e de mirare de vreme ce rasa din care face parte se numeste chiar Continental Giant, ceea ce spune multe, nu-i asa?

Cel mai mare iepure din lume are, nu o sa-ti vina sa crezi, 129 de centimetri lungime, de asemenea cantareste 22 de kilograme(!) la cei cinci ani pe care i-a implinit de curand, numar de ani care inseamna ca Darius se afla la deplina maturitate.

Atunci cand nu participa la diverse show-uri TV sau la expozitii, Darius locuieste in orasul englez Worcester alaturi de stapana sa, Annette Edwards, care il trateaza ca pe un copil. In special in Olanda Darius este o vedeta, rasa Continental Giant fiind una creata in aceasta tara, motiv pentru care detinatorul recordului mondial este foarte apreciat acolo. De altfel bunica lui s-a nascut in Olanda, cumparata fiind de Annette Edwards si mutata in Anglia unde progeniturile sale s-au dovedit a fi tot mai mari de la o generatie la alta. Chiar mama lui Darius, Amy, fusese precedentul detinator al titlului de cel mai mare iepure din lume, la cei 111 centimetri cati avea.

Iar Darius nu este singurul mostenitor. Mai are inca sapte frati si surori acasa, toti unul si unul in ceea ce le priveste dimensiunile. Daca esti curios cat costa un pui de iepure din aceasta rasa, pretul se invarte in jurul a 180 de lire sterline, adica aproximativ 220 de euro. Mancarea insa, pentru a intretine un astfel de iepure, poate ajunge si la 3.000 de euro pe an.

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: