Cel mai scump whisky din lume

Whisky MacallanPana de curand cel mai scump whisky din lume fusese vandut cu aproximativ 400.000 de dolari. Era vorba de o sticla de Cire Perdue, un whisky vechi de 64 de ani produs de casa Macallan. Pana de curand pentru ca noul detinator al titlului a fost vandut la licitatie de catre casa de licitatii Sotheby’s cu nu mai putin de 628.205 dolari(!). Producatorul acestui whisky fiind de asemenea casa scotiana Macallan care se pare ca se specializeaza in comercializarea de sortimente vechi si foarte vechi, de asemenea valoroase. Iar la acest pret cumparatorul a primit nu o sticla obisnuita de 750 de mililitri ci un decantor imens, de sase litri, plin cu whisky de cea mai buna calitate.

O parte din valoarea acestui whisky sta de fapt chiar in decantorul in care a fost vandut, acesta fiind realizat de catre designerul in sticla francez René Jules Lalique, celebru pentru lucrarile sale in sticla in stilul Art Deco si unul dintre marii producatori mondiali de arta in sticla. Lalique lucreaza de ceva vreme cu cei de la Macallan pentru crearea unor decantoare care sa fie nu doar utile celor care savureaza whisky-ul Macallan ci sa se constituie si in decoratiuni de valoare si exclusiviste. De altfel decantorul in cauza, numit “M”, a fost produs in doar patru exemplare.

Iar whisky-ul, numit la randul sau Macallan Imperiale M este si el la fel de exclusivist. Reprezentantii distileriei au petrecut doi ani de zile pentru a alege sapte butoaie dintr-un numar de 200.000 care sa fie apoi folosite pentru a crea editia limitata “M”, constand in doar 1.750 de sticle care valoreaza 5.000 de dolari fiecare. Nava amiral fiind acest decantor de 6 litri, a carui vanzare nu se putea face decat printr-o licitatie.

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: