Clujul filmat cu o drona

Cluj-NapocaDe vazut. Cu siguranta sunt imagini de vazut caci perspectiva este pe cat de noua pe atat de faina. Si pe cat se poate, in modul Full Screen. Nu de alta dar senzatiile sunt inca mai puternice decat atunci cand vezi filmarea intr-o ferestruica micuta pe ecran.

Atunci cand zborul si filmarea sunt orizontale, zici ca te afli acolo si mai mult, precum o pasare in zbor printre cladirile acelea atat de apropiate una de alta. Iar atunci cand filmarea este verticala parca ti se pune un nod in stomac. Perspectiva e noua si spectaculoasa, ca si cum ai urca aflandu-te intr-un lift invizibil pe langa turla catedralei ori bisericii.

Iar lumea si forfota de la sol par brusc undeva departe. Ciudata senzatia dar parca e una de liniste, de separare de tot ceea ce inseamna oameni. Chiar si traficul vazut de sus parca se desfasoara intr-o alta lume, una paralela. Spectaculoase si imaginile filmate in timp ce drona se ridica tot mai sus deasupra unei terase, lasand acolo jos petrecaretii si dezvaluind o alta Cluj-Napoca, de la inaltime.

Filmul lui Matei Plesa nu are decat putin sub un minut si jumatate dar merita fiecare secunda din el. Iata mai jos filmarea. Pentru curiosi, am cautat sa vad la cati bani duce o astfel de investitie, undeva pana in 1.100 de lire sterline, aproape 6.000 de lei.

Pentru aceia dintre voi care aveti de trimis vreun plic sau colet catre cineva din Cluj, iata la linkul urmator codurile postale din acest oras. Acelasi lucru si pentru Constanta si Iasi.

 


 

 
Tag

Cluj-Napoca


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: