Cele mai multe cocktailuri disponibile in meniul unui bar

CocktailAngajatii unui bar din Sri Lanka au intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai mare numar de cocktailuri disponibile pentru servire in localul lor: nu mai putin de 1.588 cocktailuri. Acestea vor figura in meniul barului timp de sapte luni, un sezon intreg, pana la schimbarea meniului. Precedentul record apartinea barului Pench din Varna (Bulgaria), pe al carui meniu se gasesc 1.244 de cocktailuri. Sri Lankezii de la barul The Floor by O! (link catre pagina lor de facebook) si-au propus insa sa doboare acest record pentru a face cunoscut numele localului lor ce are de acum un important rol turistic in capitala comerciala a tarii, Colombo; si pentru a oferi clientilor lor o semnificativa varietate de cocktailuri pe care sa le incerce.

Doborarea recordului nu a fost facila. In prima faza angajatii barului carora li s-au adaugat specialisti din industria bauturilor dar si barmani de la alte localuri s-au impartit in mai multe echipe pentru a explora separat combinatiile de ingrediente disponibile pentru ca multimea de retete de cocktail ce ar fi rezultat sa poata fi servite clientilor si mai ales pentru ca acestia sa fie multumiti de bauturile primite. Apoi s-au apucat de treaba, criteriul de baza fiind acela ca fiecare cocktail sa aiba cel putin o bautura alcoolica drept ingredient. Secundar, niciun ingredient nu putea fi folosit de doua ori in cursul prepararii unei bauturi.

Baza a constituit-o zece bauturi alcoolice carora le-au adaugat diverse combinatii de bauturi racoritoare, sucuri naturale proaspete din fructe, lichioruri si condimente. In multimea de cocktail-uri rezultate se gasesc bineinteles si retete cocktail clasice pe care le gasiti in orice bar care se respecta.

Spre final au trebuit sa dea si nume celor 1.588 de cocktailuri. O sarcina dificila dar pe care au depasit-o folosind numele unor (multe) cantece dintre cele mai celebre, din anii 60 ai secolului trecut si pana in prezent, pentru a denumi retetele. Clientii pot vedea toate aceste cocktailuri intr-un meniu in format ziar avand nu mai putin de 32 de pagini. In doar doua luni din momentul lansarii noului meniu al barului si astfel a celei mai mari colectii de cocktailuri din lume, barmanii au pregatit si vandut peste 10.000 de bauturi.

 


 

 
Tag

Cocktailuri


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: