Cuibul randunicii

Cuibul randunicii

L-ai recunoscut deja, nu-i asa? Castelul, cunoscut sub numele Cuibul randunicii sau in varianta sa in engleza Swallow’s Nest, este unul dintre simbolurile Ucrainei. Bine, acum cu trecerea Crimeei la Rusia, al Rusiei. Pentru ca faimoasa constructie se gaseste pe una dintre culmile falezei la Marea Neagra din Gaspra, o micuta statiune situata la 9 kilometri departare de Ialta, in Peninsula Crimeea.

Aflat parca in suspensie la o inaltime de 40 de metri fata de nivelul marii, castelul a fost construit in 1911-1912 pe locul unde inainte se gasise o vila ridicata in 1895 de catre un general rus. Terenul aflat in varful coltului de stanca, cumparat de catre baronul german von Steingel, a facut loc acestui castel ridicat de catre arhitectul rus (cu origini britanice) Leonid Vladimirovici Sherwood in stil neo-gotic (acelasi stil care impodobeste Turnul Victoria al Palatului Westminster din Londra, Catedrala Sfantul Vitus din Praga sau Domul din Koln).

Castelul a fost deschis publicului abia in 1971 avand destinatia de muzeu, patru ani mai tarziu fiind deschis in interiorul sau si un restaurant. A devenit foarte vizibil la nivel international odata cu turnarea in aceasta locatie a mai multor filme de lung metraj sovietice.

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: