Dieta cu lamaie

Una dintre cele mai populare diete este dieta cu lamaie. Ca la mai toate dietele, exista mai multe variante pentru dieta cu lamaie, personalizate in functie de numarul de kilograme care se doresc indepartate.

Dieta cu lamaieCunoscuta de mai bine de 50 de ani, dieta Master Cleanse este una din variantele cele mai dure ale dietei cu lamaie. Ea a fost inventata de Stanley Burroughs in 1941 dar a intrat in atentia publicului avid de diete după ce frumoasa si celebra Beyonce a incercat-o ca sa slabeasca rapid 10 kilograme si a reusit. Timp de 10 zile nu se consuma decat lichidul Master Cleanse, fara a se consuma alte alimente, lichide sau solide. Este o dieta drastica, ce obliga organismul sa consume din depozitele de proteine, glucide sau lipide pe care le are inmagazinate.

Totodata, fluidul consumat, Master Cleanse, detoxifica organismul. Astfel, pe parcursul unei zile de dieta se vor consuma intre 6 si 12 portii de limonada Master Cleanse, fiecare portie fiind compusa din: 300 ml de apa in care se amesteca doua lingurite de suc de lamaie cu doua de sirop de artar impreuna cu un varf de lingurita de piper cayenne (piperul cayenne este de fapt o boia de ardei foarte iute). Dimineata se bea un pahar de apa cu sare iar seara ceai laxativ pentru ca dieta sa fie cat mai eficienta.

Cu toate acestea, multi specialisti spun ca dieta este prea drastica pentru ca provoaca organismului, pe langa senzatia de infometare permanenta, numeroase probleme: dureri de cap si ameteli cauzate de lipsa de substrante nutritive in organism, diaree sau dimpotriva, constripatie, arsuri ale stomacului. In plus, revenirea la un meniu normal dupa dieta trebuie sa se faca treptat, altfel exista riscul unor boli serioase ale stomacului. Ulterior, dupa incetarea dietei, kilogramele pierdute se pot acumula din nou foarte usor pentru ca organismul slabit din timpul dietei va cere nutrientii de care a fost privat. In plus, nutritionistii afirma ca nu este o dieta atat de eficienta in ceea ce priveste detoxifierea, desi ea este promovata ca fiind de un real folos pentru detoxifierea organismului, dar si pentru curatarea colonului si a rinichilor.

Alte variante ale dietei cu lamaie presupun prepararea limonadei neindulcite cu apa fierbinte, care sa se bea dimineata inainte de masa, iar pe parcursul zilelor de dieta doar supe, carne sau legume la gratar si multe fructe, legume verzi si seminte. Alta dieta cu lamaie presupune mai multe zile de dieta (pana la pierderea kilogramelor nedorite) astfel: in fiecare zi se va consuma un numar de lamai egal cu ziua dietei: in prima zi o lamaie, apoi 2 si tot asa. Daca se opteaza pentru o dieta de 7 zile, dupa ziua cu numarul maxim de lamai (7), ulterior se va scadea in fiecare zi cu cate o lamaie pana se va ajunge la o lamaie pe zi si apoi dieta se va termina. Evident, evitarea dulciurilor si a prajelilor, evitarea unor mese copioase seara si sportul vor ajuta dieta cu lamaie sa fie cat mai eficienta.

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: