Efectul veninului de sarpe asupra sangelui

Daca teoria cumva nu era de ajuns, iata in imaginile de mai jos si demonstratia practica asupra efectului pe care veninul serpilor il are asupra sangelui. Uman, animal, nici nu mai are importanta cine ajunge sa fie muscat de un sarpe veninos, efectul este acelasi si devastator: coagularea sangelui. Retineti, in imaginile de mai jos este vorba de efectul pe care il are asupra sangelui o singura picatura de venin in doar 30 de secunde de la combinarea celor doua.

In acelasi exemplu de mai jos este vorba de vipera Russell, specie care traieste pe sub-continentul indian, in Asia de sud-est, sudul Chinei si Taiwan. Daca puii acestei specii injecteaza aproximativ 45 de miligrame de venin la o singura muscatura, adultii pot injecta si pana la 250 de miligrame din acest venin, in functie de cat de agresiv este individul in momentul atacului si muscaturii.

In lume sunt cunoscute peste 600 de specii de serpi veninosi, ceea ce inseamna aproape 20% din numarul total de 3.400 de specii de serpi cunoscute la nivelul intregii lumi. Existenta serpilor veninosi se pierde in istorie, cele mai vechi dovezi ale existentei acestora datand de acum 25 de milioane de ani.

Vipera Russell

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: