Stiati ca Albert Einstein si Marilyn Monroe au luat in considerare ideea de a face un copil impreuna?

Albert Einstein si Marilyn MonroeNici pana in ziua de astazi nu putem fi siguri daca istorioara ce ii leaga pe cei doi este adevarata sau e doar o anecdota fabricata pe seama celor doua simboluri ale stiintei, respectiv filmului, dar cum pana nu faci foc nu iese fum, povestea s-ar putea sa aiba un sambure de adevar. Ce este sigur este ca Albert Einstein si Marilyn Monroe se cunosteau, fiind invitati in mai multe randuri la evenimente cu conotatie sociala, uneori deplasarile facand ca acestia sa locuiasca in acelasi hotel.

Aceasta situatie avea sa fie folosita in anii 80 ai secolului trecut chiar drept subiect al unei piese de teatru, apoi al unui film, in care personajele principale erau Albert Einstein, Marilyn Monroe, Joe DiMaggio – sotul lui Marilyn, si Joseph McCarthy – senator american si lider al campaniei anticomuniste de la mijlocul secolului trecut; personaje numite Profesorul, Actrita, Jucatorul si Senatorul. Intr-una dintre scene Actrita bate la usa camerei Profesorului iar acesta o invita inauntru. Discuta despre faima, stralucire si stele iar Profesorul ii face o demonstratie a teoriei relativitatii folosind jucarii, lanterne si baloane. Actrita ii marturiseste Profesorului ca el se afla in fruntea listei de oameni cu care ea ar vrea sa imparta patul dar pana la punerea in practica sunt intrerupti de catre Jucator care o căuta pe Actrita.

Nu aceasta este insa istorioara pe care vrem sa v-o prezentam, ci povestea care spune ca aflandu-se la un astfel de eveniment social la care fusesera invitati, Marilyn Monroe i-ar fi spus lui Einstein: “Nu-i asa ca ar fi extraordinar daca am face un copil care sa aiba frumusetea mea si inteligenta ta?”
Idee fata de care Einstein ar fi avut urmatoarea reactie: “Poate, dar daca copilul nostru ar avea frumusetea mea si inteligenta ta?”

Te invitam sa vezi si multimea de citate ale lui Albert Einstein, bune de stiut si insusit.

 


 

 
Tag

Albert Einstein


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: