Un efort intens pentru trup, o rasplata imensa pentru suflet

Marile echipe de fotbal ale continentului, ne referim aici la cele care nu sunt doar cluburi de fotbal cu jucatori de milioane ci si adevarate masini de marketing, obisnuiesc sa isi efectueze perioada de pregatire pre-competitionala din luna iulie a fiecarui an in zone cat mai departate de locul lor de origine. Nu ca la ei acasa nu ar gasi conditii optime de pregatire, de fapt acolo s-ar simti cel mai bine, dar masinaria de marketing le cere sa onoreze fan cluburile din tari exotice, nu din dragoste pentru suporteri ci mai ales pentru ca fiecare vizita inseamna un varf de vanzari de produse cu insemnele echipei respective: de la tricouri pana la sepci, de la incaltaminte pana la pixuri, genti, si mingi de fotbal. Leaga doua-trei tari apropiate si obligatoriu schimba continentul in fiecare an: acum in Asia, peste un an in America, peste doi in Africa de Sud, iarasi in Asia in alte tari si tot asa, fanii sunt fericiti ca isi pot vedea idolii de aproape, managerii sunt multumiti ca banii intra in conturi. Va sunt familiare probabil imaginile de la televizor cu echipele asteptate la aeroport de sute sau chiar mii de fani isterici, cu sedinte de pregatire cu zeci de mii de spectatori pe stadioane.

Un astfel de stagiu de pregatire l-a avut si Arsenal Londra in 2013, Indonezia, Vietnam si Japonia fiind gazdele tunarilor pentru cateva saptamani. Asa cum se intampla de obicei fanii s-au informat cu privire la programul echipei ca sa fie alaturi de ei cat mai mult timp in cat mai multe locatii: hotel, stadion, baze de antrenament, restaurante, muzee, etc. Si i-au urmat bineinteles pe jucatori. Unul dintre fani a devenit insa protagonistul unei intamplari deosebite si chiar erou in privirile jucatorilor acestei echipe. Este vorba de Vu Xuan Tien, un tanar de 20 de ani, fan al lui Arsenal, bineinteles. Tanarul si-a asteptat echipa favorita la iesirea din hotelul in care erau cazati dar nu s-a multumit sa le faca cu mana jucatorilor urcati in autocarul ce urma sa ii duca la o pagoda pe care aveau sa o viziteze. Ci, familiar fiind cu traficul din Hanoi care a facut greoaie deplasarea autocarului a decis sa se tina dupa autocar, alergand pe langa el.

Si i-a iesit. Nu doar limba afara din cauza distantei parcurse in alergare dar a si atras atentia celor din autocar. Moment incepand cu care jucatorii nici nu au mai fost interesati de cartierele pe care le strabateau dar mai mult de “evolutia” sportiva a fanului lor. Episoadele de ras si de glume la adresa localnicului au fost inlocuite dupa cativa kilometri de exclamatii de uimire si de sustinere pentru tanarul vietnamez, echipa propunandu-i antrenorului Arsene Wenger sa-i ofere un contract lui Vu Xuan pentru perseverenta si rabdare dar mai ales pentru rezistenta fizica a acestuia. Iar atunci cand au crezut ca l-au pierdut lasandu-l in urma, Vu Xuan Tien si-a facut din nou aparitia langa autocar calare pe saua scuterului unui conational, la fel de fericit de faptul ca putea sa-si onoreze favoritii cu aceasta cursa pe langa vehiculul lor.

AlergatorA fost momentul magic pentru echipa care l-a ovationat pe vietnamez si mai mult decat atat, l-a determinat pe Arsene Wenger (vezi ce echipe a antrenat Arsene Wenger pana acum) sa decida sa opreasca autocarul si sa-l ia cu ei pe tanarul care alergase pe langa masina mai bine de 5 kilometri. Jucatorii l-au primit intre ei ca pe un erou, salutandu-l, ovationandu-l si fotografiindu-se cu el. Un efort intens pentru trup, o rasplata imensa pentru suflet, vietnamezul fiind printre extrem de putinii suporteri din lume care se pot lauda ca a petrecut in mijlocul jucatorilor lui favoriti, prezenta sa in mijlocul jucatorilor fiind ceruta de echipa. Iata mai jos povestea in imagini a lui Vu Xuan Tien:
 


 
Iata si linkuri catre site-ul oficial al clubului Arsenal si catre sub-site-ul dedicat turneului asiatic din 2013 al lui Arsenal.

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: