Vedere din Funchal

Funchal

Funchal, Madeira, Portugalia

Vedere din Funchal, capitala insulei si in acelasi timp a regiunii portugheze Madeira. Numele Funchal provine din cuvantul portughez funcho (fenicul) si sufixul -al, care impreuna se traduc prin plantatie de feniculi. Feniculii fiind plante erbacee inalte, cu frunze penate si flori galbene de mici dimensiuni, ale caror seminte contin un ulei eteric utilizat atat in alimentatie cat si in farmacie, plante gasite din belsug de catre primii colonisti portughezi.

Insula Madeira, precum si insulele invecinate Porto Santo si Desertas, au fost descoperite si adjudecate de catre navigatorii portughezi in anul 1419, primii colonisti sosind si stabilindu-se in aceste insule incepand cu anul 1420.

Orasul este in prezent un important centru turistic, celor aproximativ 110.000 de locuitori adaugandu-li-se anual circa 800.000 de turisti, in marea lor majoritate europeni, insula fiind un punct de popas pentru majoritatea liniilor de croaziere care navigheaza in Oceanul Atlantic, aeroportul din Funchal fiind si el unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi portugheze.

 


 

 
Tag

Funchal


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: