Cum se prezinta Google in anunturile de angajari

Google RomaniaTrebuie spus de la bun inceput ca Google nu este o companie inchisa. Faptul ca numele Google nu apare in niciun anunt de angajare de pe vreun site de specialitate nu inseamna ca anunturile nu exista. Nu trebuie sa ai cine stie ce relatii pentru a ajunge sa lucrezi la Google in birourile internationale sau chiar la Google Romania, toate posturile vacante sunt prezentate in anunturi de angajari pe site-urile de profil, pe LinkedIn sau in alte locuri online si offline. Atata doar ca numele companiei nu apare.

Cum este normal pentru o firma de nivelul ei, procesul de recrutare si selectie este externalizat. Cu alte cuvinte o agentie specializata se ocupa de publicarea anunturilor pentru joburile disponibile la Google, primirea aplicatiilor, selectarea initiala a candidatilor, intervievarea lor, propunerea unei liste scurte catre angajator si in final comunicarea catre cel mai bun dintre candidati ca urmeaza sa fie primit cu bratele deschise de catre noii sai colegi de la Google. Numele acestei agentii apare in anunturile de angajare si asa cum se intampla de atatea ori, nu da nimic de banuit care ar fi clientul lor. Normal, publicarea numelui angajatorului ar duce la o avalansa de aplicatii ce ar putea deveni imposibil de manageriat, procesul de recrutare si selectie putand deveni un fiasco, lucru nedorit de niciuna dintre parti, nici de catre candidati.

Pe de alta parte anunturile publicate de o agentie despre care nu se stie clar in piata ca lucreaza cu Google ar putea sa nu fie atractive pentru toti acei candidati care poate ar fi potriviti pentru joburile respective si care, in plus, si-ar dori sa lucreze la o astfel de companie. Se poate ajunge in situatia ca o parte (mai mare sau mai mica) dintre cei care aplica sa fie dintre aceia care isi trimit CV-urile la toate anunturile disponibile pe specialitatea lor, urmand ei sa vada unde au sansa sa ajunga.

In fine, acestea fiind detalii despre desfasurarea procesului de recrutare si selectie asupra caruia nu putem avea nicio influenta, iata, pentru cei interesati strict de Google si dornici de a avea o sansa de a aplica la joburi Google, cum se prezinta compania in anunturile de angajare, asa incat sa poata aplica direct la tinta, descrierea fiind valabila atat pentru pozitiile internationale dar mai ales pentru angajari in biroul Google Romania din Bucuresti:

This client is a young and vibrant multinational company operating at the cutting edge of internet-based IT services and the position would suit an individual who thrives in a fast-moving environment.

Scurt, simplu si la obiect. Poate nega ori contrazice cineva prezentarea de mai sus?

 


 

 
Tag

Google Romania Jobs


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: