Hvalba, Feroe

Hvalba, Insulele Feroe

Hvalba, Insulele Feroe

Un loc in care ai vrea sa ajungi ca sa-l vezi, ca sa-l cunosti, dar in care nu ti-ar placea sa traiesti. Nu din cauza oamenilor, acestia sunt printre cei mai calzi si mai primitori din cati ai putea intalni, cat mai ales din pricina climei caracterizata prin vanturi constante, nori si temperaturi scazute. Nu chiar atat de scazute pe cat ti-ai imagina, temperatura medie iarna este aici de 3-4°C, gratie curentului Nord-Atlantic care este unul cat de cat cald, temperatura medie vara fiind insa scazuta, in jur de 10-11°C din cauza amplasarii sale intre Scotia si Islanda, in apropiere de paralela de 62° Nord.

Sa intram si in detalii: Hvalba este un satuc de pe insula Suðuroy (traducere literala Insula Sudica) care face parte din arhipeleagul feroez, un satuc numarand mai putin de 750 de oameni, o parte dintre ei fiind mai mult decat incantati sa te insoteasca in excursii cu barca catre insula nelocuita Litla Dimun, cea vizibila in planul indepartat in fotografia de mai sus, in escapade la pescuit sau sa te indrume ori sa te insoteasca catre muntele Norðberg unde se poate face escalada. Ori, de ce nu, intr-o vizita in una dintre minele de carbune care pot fi vizitate. Serile le poti petrece tot in compania localnicilor care organizeaza barbeque-uri pentru turisti si serate dansante traditionale.

Si cam atat, desi cred ca este indestulator pentru o excursie de 2-3 zile. In Hvalba vei mai gasi un supermarket, un restaurant fast-food si cateva alte magazine de unde poti cumpara suveniruri. Daca timpul iti permite, poti ajunge si in satele Trongisvagur, Tvøroyri si Sandvík. La fel de micute si traditionale, avand acelasi farmec aparte al nordului.

Autor fotografie: Erik Christensen, licenta Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: