Povestea spectacolului Lord of the Dance

Lord of the DanceMichael Flatley isi facuse deja un nume in cadrul spectacolului Riverdance, un show constand in miscari extrem de rapide ale picioarelor in timp ce restul corpului si mainile sunt mai mult fixe, un show desfasurat pe scene de teatru dar invitat pentru o demonstratie de 7 minute si rasplatit cu aplauze in picioare de la spectatorii evenimentului Eurovision 1994 desfasurat in acel an la Dublin.

Michael Flatley nu era insa multumit pe deplin de Riverdance, el si-ar fi dorit ca spectacolul oferit de trupa de dansatori sa nu se limiteze la scenele teatrelor ci sa fie desfasurat in marile sali de spectacole si pe stadioane. Motiv pentru care la finalul anului 1995 a parasit Riverdance pentru a produce propriul show, Lord of the Dance. Avanpremiera acestuia a avut loc in acelasi Dublin la 27 iunie 1996, alte spectacole “test” desfasurandu-se in urmatoarele patru zile, pana pe 1 iulie. A urmat succesul anticipat de Michael Flatley, compania sa avand astazi doua trupe care performeaza una pe scene si stadioane din Europa si Asia, cealalta in America de Nord si America de Sud, fiind aproape permanent in turnee. Printre spectacolele oferite s-au numarat o demonstratie cu ocazia decernarii premiilor Oscar in 1997 si invitatii repetate mai multi ani la rand pe scenele Disneyland-ului din Florida si salilor de spectacole din Las Vegas. Un film purtand acelasi nume a fost filmat in 1997, de asemenea varianta sa in 3D a fost lansata in 2011.

Povestea spectacolului lui Michael Flatley urmareste personajul Lord of the Dance si lupta acestuia cu personajul negativ Don Dorcha care urmareste sa cucereasca teritoriul numit Planet Ireland. Beneficiind de ajutorul unui spiridus, Lord of the Dance opreste invazia si reuseste sa-si invinga adversarul. In acelasi timp show-ul are si o componenta “de dragoste“, Saoirse, o fata de origini irlandeze luptandu-se pentru dragostea lui Lord of the Dance cu vrajitoarea Morrighan. Povestile se bazeaza pe folclorul antic irlandez, de asemenea muzica provine din acelasi registru cultural.

In 1998 irlandezul a mai creat un spectacol, Feet of Flames, o versiune extinsa a Lord of the Dance, in care, pe o scena imensa din parcul londonez Hyde Park au urcat dansatorii tuturor trupelor sale, aproape 100 la numar, asezati pe mai multe nivele ale scenei, in fata a 25.000 de oameni prezenti la spectacol. Succesul lui Feet of Flames l-a determinat pe Michael Flatley sa organizeze un tur mondial si cu acest spectacol, un altul, Celtic Tiger, avand o coreografie si poveste diferite, fiind de asemenea pus in scena de irlandez pentru a spori diversitatea spectacolelor companiei sale.

 


 

 
Tag

Lord of the Dance


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: