Noaptea cartilor deschise pe 23 aprilie la Universitate

Editura Litera pregateste un eveniment deosebit celor care ajung in Piata Universitatii din Bucuresti in seara de 23 aprilie 2014. Ziua are o simbolistica aparte in cultura universala: este Ziua mondiala a cartii si a drepturilor de autor, Congresul General UNESCO fiind cel care a desemnat semnificatia acestei zile ca urmare a faptului ca doi mari scriitori ai lumii, William Shakespeare si Miguel de Cervantes au parasit lumea muritorilor pentru a intra in eternitate in aceeasi zi: 23 aprilie 1616. Aceeasi zi, dar in alti ani, marcand si nasterile sau decesele altor autori precum Halldór Laxness (laureat al premiului Nobel pentru literatura), Maurice Druon, Avram Davidson, Pascal Quignard, Jules Amédée Barbey d’Aurevilly sau Josep Pla.

Editura LiteraO sarbatoare a culturii pe care Editura Litera o omagiaza printr-un eveniment denumit sugestiv Noaptea cartilor deschise si in cadrul caruia va darui participantilor la acest eveniment nu mai putin de 10.000 de carti, insotite de flori de primavara. „Ne dorim sa incurajam lectura cu orice ocazie si in orice fel posibil. Iar cel mai eficient mod, si cel mai frumos, este acela de a darui o carte. De Ziua mondiala a cartii daruim 10.000 de volume si speram ca ele sa ajunga in bibliotecile a 10.000 de cititori pasionati“ a fost declaratia lui Marin Vidrascu, director executiv al Editurii Litera, cu ocazia anuntarii acestui eveniment.

Cartile oferite gratuit in cadrul acestui eveniment fac parte din colectiile consacrate ale Editurii Litera: Biblioteca pentru toti, Biblioteca pentru toti copiii, Bestseller international, Biografii, Cronica ilustrată a omenirii, Mari interpreti de jazz si blues, Mari compozitori, Alma – Iubiri de poveste, Disney, Tom & Jerry, Thriller, Marvel si alte colectii.

Pentru editura mai este inca un motiv de sarbatoare, in anul 2014 Editura Litera implineste 25 de ani de existenta, perioada de timp in care Litera a editat peste 4.000 de titluri intr-un tiraj total ce se apropie de 46 de milioane de exemplare.

 


 

 
Tag

Noaptea cartilor deschise


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: