Stiati ca exista mai bine de 350 de tipuri de paste italiene?

Paste italieneMacaroni, spaghetti, penne, ravioli, tagliatele, tortellini, radiatore, farfalle, fusili, linguini si lista poate continua. Mai mult, acelasi tip de paste lungi poate avea diverse forme, mai subtiri ca spaghetini sau mai groase ca spaghettoni. Pastele subtiri pot lua formele cele mai diverse, de fluture, stele, melci, calamari sau litere din alfabet. Exista paste netede si paste rigate, paste colorate si paste albe, paste proaspete sau paste uscate, din faina de grau ori de secara. Cele mai des folosite sunt pastele uscate, iar celebre sunt cele din grau dur, asa cum apar in retetele originale, in care se foloseau neaparat faina de grau dur si apa. Daca pastele uscate sunt cele mai frecvente, pastele proaspete sunt de regula cele umplute, de tipul ravioli, cu carne, legume sau branzeturi.

Daca legenda spune ca pastele se mancau in China antica cu cateva mii de ani inainte de Hristos si ca Marco Polo le-ar fi adus in Europa la finalul secolului al 13-lea, istoria arata ca italienii sunt cei care le-au consacrat si le consumau inca inainte de Hristos. Oriunde au emigrat, italienii le-au facut cunoscute, asa ca pastele au devenit, la fel ca si pizza, o mancare internationala deosebit de apreciata.
 

 


 

 
Tag

Paste italiene


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: