Pont de Bir-Hakeim

Pont de Bir-Hakeim

Pont de Bir-Hakeim, Paris

O imagine spectaculoasa a Pont de Bir-Hakeim din Paris, fostul Pont de Passy, care leaga arondismentele 15 si 16 ale capitalei Frantei. Traverseaza raul Sena inca din anul 1905 cand a fost inaugurat. Podul cu arce are o lungime de 237 de metri si o latime de 24,7 metri. Podul are doua niveluri: cel inferior este dedicat pietonilor, biciclistilor si autovehiculelor, in timp ce nivelul superior este folosit pentru traversarea Senei de catre garniturile de metrou ale Liniei 6.

Cele patru statui care par a sustine podul infatiseaza personajele Stiinta, Munca, Electricitatea si Comertul. Primele doua fiind realizate de catre sculptorul Jules Coutan, cele doua din urma de catre sculptorul Jean Antoine Injalbert.

Numele initial al podului a fost Pont de Passy, dupa numele comunei care se gasea in aceste locuri, fiind redenumit in 1948 in Pont de Bir-Hakeim pentru a comemora batalia de la Bir Hakeim care a avut loc in 1942 pe continentul african, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, intre fortele de eliberare franceze si trupele germane.

Fotografie realizata de Daniel Vorndran / DXR. Licenta CC BY-SA 3.0.

 


 

 
Tag

Obiective turistice Paris


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: