Schimbarea garzii la Palatul Buckingham din Londra

Schimbarea garzii la Palatul Buckingham din Londra

Garda Reginei (Queen’s Guard) este numele dat la contingentului de infanterie responsabil pentru paza palatelor Buckingham si St. James din Londra, compania de soldati provenind dintr-un singur regiment impartit in doua, un detasament pentru Palatul Buckingham si un detasament pentru Palatul St. James, resedinta oficiala a familiei regale britanice.

Garda Reginei nu e prezenta la datorie doar de forma, pentru deliciul turistilor, rolul sau este chiar de paza si protectie a celor doua obiective, santinelele fiind prezente 24 de ore din 24 la posturile lor speciale.

Pana in 1959 santinelele de la Palatul Buckingham erau postate in afara gardurilor care imprejmuiau incinta. O intamplare i-a mutat insa in spatele gardurilor, fiind vorba de incidentul in care un soldat a calcat un turist pe glenza in timp ce marsaluia cu pasul sau exact. In ciuda faptului ca turistul a fost de vina postandu-se in dreptul soldatului, turistul a facut plangere la politie impotriva santinelei care, nevinovat, a fost consemnat totusi la sediul unitatii sale pentru 10 zile.

Intre orele 10 si 16 santinelele sunt schimbate la fiecare ora. Urmatoarele au o tura ce dureaza pana la ora 20. Pentru ca tura de noapte sa ramana de veghe pana la ora 7 dimineata. Procedura schimbarii Garzii Reginei este un spectacol in sine, uniformele rosii cu caciulile imense din blana de urs fiind urmarite cu atentie de sutele de turisti de-a lungul ceremoniei pe care o puteti vedea mai jos:

 


 

 
Tag

Palatul Buckingham


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: