Sony va filma la Cupa Mondiala de fotbal in format 4K

Daca la Cupa Mondiala de fotbal din 2010 Sony a filmat meciurile in format 3D, la editia din acest an a celei mai importante competitii internationale de fotbal din lume Sony va face pasul catre formatul 4K. Nu integral, competitia fiind doar un test pentru corporatia japoneza, in conditiile in care tehnologia nu este foarte raspandita in randul consumatorilor, fiind inca una destul de scumpa, doar trei meciuri urmand sa fie filmate in totalitate in format 4K: un meci din faza saisprezecimilor competitiei, un sfert de finala si marea finala care se va desfasura in ziua de 13 iulie pe celebrul stadion Maracana din Rio de Janeiro.

Introducerea acestei tehnologii la Cupa Mondiala va avea ca rezultat si producerea unui film oficial FIFA World Cup 2014 care va fi realizat la randul sau in format 4K. Ceea ce inseamna ca in jurul stadioanelor precum si in incinta lor vor fi prezente mai multe camere de filmat 4K, fara sa fie insa dedicate filmarii meciurilor.

Cum in orasele in care se vor desfasura meciuri vor fi organizate, ca la orice editie a acestei competitii, locuri speciale pentru zecile de mii de fani, asa numitele FIFA Fan Fest, in care acestia sa se distreze cat e ziua de lunga si sa urmareasca pe ecrane imense meciurile desfasurate in alte orase, Sony va avea ocazia sa le ofere acestor fani demonstratii ale tehnologiei 4K in standurile de prezentare dedicate, contribuind astfel la promovarea acestui format si la cresterea cererii pentru echipamente 4K: televizoare si camere video.

Pana incepe Cupa Mondiala ca sa putem vedea dinamismul fazelor si al golurilor, expresiile subtile de pe fetele jucatorilor, iata cateva imagini din jurul carelor de transmisie 4K ale Sony dedicate acestei competitii:

 


 

 
Tag

Cupa Mondiala 2014


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: