Templul Wat Chaiwatthanaram in Ayutthaya, Tailanda

Wat Chaiwatthanaram

© foto Justin Vidamo

Wat Chaiwatthanaram, unul dintre cele mai cunoscute temple budiste aflate in orasul tailandez Ayutthaya, in acelasi timp unul dintre obiectivele turistice principale ale tarii si totodata parte a patrimoniului mondial UNESCO.

Templul a fost construit in anul 1630 la initiativa regelui Prasat Thong, in stilul khmer care era foarte popular in acea perioada. Numele templului se traduce prin Templul unei domnii lungi si ere glorioase. Nu mai putin de 120 de statui ale lui Budha strajuiau templul in anii sai de glorie, cele mai multe dintre acestea fiind mutate sau distruse de timp.

In aceasta locatie se desfasurau incoronarile, procesele de succesiune precum si procesiuni religioase specifice cultului khmer. Invazia birmaneza din 1767 a dus la distrugerea atat a orasului Ayutthaya cat si a templului Wat Chaiwatthanaram, acesta fiind lasat in paragina pana in anul 1987 cand autoritatile tailandeze au decis restaurarea templului in vederea deschiderii sale ca obiectiv turistic, deschiderea catre public petrecandu-se in anul 1992.

Wat Chaiwatthanaram

© foto Evi Larry

Wat Chaiwatthanaram

© foto Heinrich Damm

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: