Velodrom pe acoperis?

Da, este posibil si urmeaza sa fie construit in cel mai scurt timp. Locatia poate parea cel putin ciudata dar explicatiile vor lamuri totul. In primul rand, locatia: China. Mai exact, intr-o statiune aflata in dezvoltare pe insula chinezeasca Hainan. Arhitectii de la firma olandeza NL Architects au fost invitati de catre un dezvoltator imobiliar sa realizeze proiectul pentru un centru de inchirieri biciclete si cum olandezii in general sunt maestri in realizarea elementelor de infrastructura pentru biciclisti, nici arhitectii chemati sa colaboreze la proiectul imobiliar chinezesc nu puteau face nota discordanta.

Echipa de arhitecti a facut in asa fel incat sa nu aduca Europa in inima statiunii chinezesti, preferand sa studieze arhitectura cladirilor specifice Chinei pentru a oferi o solutie arhitecturala integrata in mediul local. Iar rezultatul a fost de-a dreptul spectaculos: un centru de inchirieri a carui forma se apropie de cea a pagodelor chinezesti si care a incantat dezvoltatorul si autoritatile prin estetica si functionalitatile sale. Pentru ca incinta va servi nu doar inchirierii de biciclete ci va gazdui si o cafenea iar deasupra, in loc de acoperis, se va gasi nici mai mult nici mai putin decat un.. velodrom.

Un velodrom in miniatura fata de pistele dedicate antrenamentelor sportivilor de performanta dar cu siguranta de efect pentru vizitatorii acestui centru de inchirieri biciclete. Combinatia pagoda + velodrom s-a dovedit a fi castigatoare, centrul putand deveni astfel un obiectiv in sine in jurul caruia si deasupra caruia vizitatorii sa-si petreaca timpul liber.


 

 

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: