Cea mai frumoasa femeie a ultimilor 50 de ani

Cele mai frumoase femei din lume au fost si vor fi mereu in centrul atentiei, indiferent de ce fac ele in viata, fie ca sunt ele printese, actrite, cantarete sau top-modele. Un studiu recent vine sa dezvaluie frumusetea in starea ei cea mai pura, frumusete cu care multi dintre noi suntem sau, dupa caz, am fost contemporani. Iata deci topul cuprinzand cele mai frumoase femei din lume din ultimii 50 de ani:

  1. Audrey Hepburn (1929-1993), actrita britanica
  2. Diana Frances (1961-1997), Printesa de Wales
  3. Grace Kelly (1929-1982), actrita americana, Printesa de Monaco
  4. Brigitte Bardot (1934-), actrita franceza
  5. Lesley Lawson, aka Twiggy (1949-), model, actrita si cantareata britanica
  6. Elizabeth Taylor (1932-2011), actrita americana
  7. Kate Middleton (1982-), Ducesa de Cambridge
  8. Angelina Jolie (1975-), actrita americana
  9. Aishwarya Rai (1973-), actrita indianca, fosta Miss World
  10. Catherine Zeta-Jones (1969-), actrita britanica

Dintre ele se distinge actrita Audrey Hepburn care a reusit sa ia fata mai multor printese, frumusetea ei rapitoare atragand ca un magnet admiratia intregii lumi, beneficiind si de popularitatea in crestere de-a lungul timpului favorizata de dezvoltarea industriei cinematografice care a propulsat-o in ochii si preferintele oamenilor, alaturi de o interpretare de exceptie a rolurilor jucate in filmele turnate in cei 41 de ani de cariera ca actrita de film.

Nascuta intre cele doua razboaie mondiale intr-o mica localitate belgiana dintr-o mama olandeza si un tata englez, Audrey Hepburn si-a petrecut copilaria si adolescenta intre Olanda si Anglia unde a studiat balet, teatru precum si la Conservator, pana in 1948. A lucrat ca model pentru diversi creatori de moda pentru a se intretine, apoi a cochetat cu baletul in cadrul trupei londoneze Ballet Rambert si cu teatrul pe doua scene din capitala Angliei: London Hippodrome si Cambridge Theatre. In 1951 a interpretat cateva roluri minore in mai multe filme de lung metraj pentru ca in 1952 sa primeasca un rol secundar intr-un film in care a interpretat chiar o balerina, descurcandu-se de minune si interpretandu-si singura rolul, fara ajutor din partea unor dubluri specializate. In timpul filmarilor la Monte Carlo Baby Audrey Hepburn a fost remarcata de Sidonie-Gabrielle Colette, scriitoarea nuvelei Gigi si care cauta o interpreta pentru rolul principal al piesei de teatru cu acelasi nume pe scenele de pe Broadway. Audrey Hepburn a traversat astfel oceanul pentru a-si incepe o cariera prodigoasa presarata cu numeroase premii pentru roluri atat in piese de teatru dar mai ales de film, numele sau fiind scris pe afise de multe ori mai mare decat titlurile pieselor sau numele filmelor.

Debutul pe scenele nord-americane de teatru (Gigi) i-a adus premiul Theatre World Award, iar debutul la Hollywood (in filmul Vacanta la Roma in care a interpretat rolul unei printese si pentru care a fost preferata in locul lui Elizabeth Taylor) aducandu-i atat Oscarul cat si premiile BAFTA si Golden Globe.

Cea mai buna interpretare a lui Audrey Hepburn este insa considerata cea din filmul Breakfast at Tiffany’s (1961), din nou un rol destinat initial lui Marilyn Monroe dar deturnat si interpretat magistral de catre actrita britanica. In cele 27 de filme turnate intre 1948 si 1989 Audrey Hepburn a jucat alaturi de nume mari precum Humphrey Bogart, Henry Fonda, Gary Cooper, Fred Astaire, Burt Lancaster, Cary Grant, Peter O’Toole, Sean Connery sau Richard Dreyfuss, rafturile cu trofee numarand pana la sfarsitul carierei doua Oscaruri, trei premii BAFTA, un premiu Emmy, trei premii Golden Globe, un premiu Grammy si doua premii Tony, performante realizate de foarte putine actrite.

Din 1988 s-a dedicat voluntariatului pentru cauzele sustinute de UNICEF in calitate de ambasador al acestei organizatii pentru ajutorarea copiilor si comunitatilor defavorizate din Africa, America de Sud si Asia. Audrey Hepburn s-a stins din viata in 1993, la varsta de 63 de ani, lasand in urma doua casatorii, cu actorul Mel Ferrer intre 1954 si 1968 si cu medicul Andrea Dotti intre 1969 si 1982, si doi copii, Sean si Luca.

 


 

 
Tag

Cea mai frumoasa femeie din lume


 

Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: