Noua moda a cosmeticelor de lux cu extracte de la Marea Moarta

Exclusiviste ca pret, cosmeticele cu extracte minerale de la Marea Moarta sunt din ce in ce mai cautate de persoanele interesate de sanatatea si aspectul frumos al pielii. Ce au in plus aceste cosmetice fata de alte tipuri de produse de ingrijire si infrumusetare? Saruri si minerale extrase din apele saline ale Marii Moarte. Un cocktail de saruri marine face ca aceste produse cosmetice sa fie apreciate ca fiind de buna calitate.

Marea Moarta, de altfel un lac ce nu comunica deloc cu oceanul planetar, are o salinitate medie de 25% (fata de 4-5% media altor ape marine). Pozitia geografica intr-o zona desertica (intre Israel, Iordania si Palestina) face ca evaporarea apei adusa de raul Iordan sa fie foarte mare, ceea ce duce la salinitatea mare a apei. Pe langa sarea de mare (clorura de sodiu), apa Marii Moarte contine alte cateva zeci de saruri minerale folosite in industria de beauty la fabricarea cosmeticelor atat de cautate de cunoscatori.

Tocmai de aceea, diverse laboratoare se intrec in a fabrica produse destinate atat femeilor, dar si barbatilor: de la creme pentru fata si corp, la spuma de ras, sampoane, seruri anti-imbatranire, masti, produse pentru unghii, sapunuri, namol si lista ar putea continua cu orice produs cosmetic va puteti imagina. Dovezile arheologice arata ca insasi regina Cleopatra folosea namol de la Marea Moarta pentru infrumusetare, iar caravane intregi carau namol si apa salina pana in Egipt.

De altfel, numeroase resorturi turistice si centre spa ofera tratamente cu apa salina si namol chiar pe tarmul acestei mari, in Israel si Iordania. Pentru cei ce insa nu pot ajunge acolo, se pot bucura de efectele curative ale apei Marii Moarte in orice colt de pe glob, putand achizitiona produsele inclusiv online. Printre cele 26 de minerale din apa Marii Moarte se gasesc: zinc (are efecte puternice impotriva acneei, ajuta parul si unghiile in procesul de regenerare), magneziu (cu efect calmant, ajutand pielea sa se hidrateze, sa se regenereze si sa nu imbatraneasca), sulf si clor pentru curatarea si dezinfectarea pielii, iod pentru buna functionare a tiroidei si pentru cicatrizarea ranilor, calciu pentru fermitatea pielii.

 


 
Ti-a placut? Arata-l si prietenilor: