5 puncte panoramice pentru a admira Parisul de sus

Parisul, cunoscut drept „Orașul Luminilor”, este una dintre cele mai romantice și frumoase metropole din lume. Cu renumitele sale obiective turistice, cum ar fi Turnul Eiffel, Catedrala Notre-Dame și Muzeul Luvru, orașul atrage milioane de vizitatori în fiecare an. Dar pentru a obține o perspectivă cu adevărat spectaculoasă asupra Parisului, trebuie să urcați în înălțime. Iată cinci puncte panoramice de unde puteți admira acest oraș magnific de sus.

1. Turnul Eiffel

Nu puteți începe o listă a celor mai bune puncte panoramice din Paris fără să menționați Turnul Eiffel. Această emblemă iconică oferă panorame uluitoare asupra orașului. Puteți urca pe platformele din turn pentru a admira vederea de sus. Cea mai înaltă platformă, situată la 276 de metri deasupra solului, vă oferă o privire panoramică completă asupra Parisului.

2. Catedrala Sacré-Cœur

Situată pe dealul Montmartre, Catedrala Sacré-Cœur oferă o altă perspectivă fantastică asupra orașului. Puteți urca cele 300 de trepte sau puteți folosi funicularul pentru a ajunge la baza catedralei și apoi admirați panorama de la cupola sa. Vederea de aici este mai puțin cunoscută, dar la fel de impresionantă.

3. Turnul Montparnasse

Dacă vă doriți o vedere completă a Parisului, fără Turnul Eiffel în cadru, Turnul Montparnasse este locul potrivit. Acesta oferă una dintre cele mai înalte perspective asupra orașului și, datorită poziției sale în partea de sud, veți avea vedere la Turnul Eiffel, Catedrala Notre-Dame și multe alte atracții celebre.

4. Turnul Panoramic din Parcul Parc des Buttes-Chaumont

Acesta este un loc mai puțin aglomerat pentru a admira Parisul de sus. Parcul Parc des Buttes-Chaumont găzduiește un turn panoramic de unde puteți avea o vedere superbă asupra orașului, în special în timpul apusului.

5. Turnul Saint-Jacques

Turnul Saint-Jacques este mai puțin cunoscut, dar oferă o vedere minunată a centrului istoric al Parisului. Situat în inima orașului, în apropiere de Centrul Pompidou, acest turn este un loc liniștit pentru a admira arhitectura veche și nouă a Parisului.

Dacă vizitați Parisul, nu vă opriți doar la obiectivele de la nivelul solului. Urcați în aceste puncte panoramice și experimentați orașul luminilor dintr-o perspectivă complet diferită. Parisul este spectaculos de jos, dar cu siguranță la fel de uimitor și de sus!

About the Author: admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *