Cum să investești în Amazon: sfaturi și strategii

Amazon (NASDAQ: AMZN), una dintre cele mai mari și de succes companii din lume, atrage constant atenția investitorilor datorită creșterii sale rapide și a inovației continue. În acest articol, vom explora cum să investești în Amazon, oferind sfaturi și strategii pentru a te ajuta să-ți maximizezi profitul.

De ce să investești în Amazon?

Amazon reprezintă un adevărat imperiu global al comerțului online, al serviciilor cloud și al inovației tehnologice. Iată câteva motive pentru care Amazon rămâne o opțiune atractivă de investiție:

1. Poziție dominantă pe piață

Amazon domină piața globală a comerțului electronic, deținând aproximativ 40% din vânzările online în SUA. În plus, Amazon Web Services (AWS) reprezintă cel mai mare furnizor de servicii cloud la nivel global, cu o cotă de piață de peste 30%.

2. Diversificarea veniturilor

Amazon nu depinde doar de comerțul online sau de AWS. Compania și-a diversificat sursele de venit, intrând pe piața de streaming video (Prime Video), streaming muzical, dispozitive inteligente (Alexa, Echo), logistică și multe altele.

3. Creștere continuă

Amazon și-a extins constant veniturile, raportând o creștere solidă de la an la an. Chiar și în perioadele de criză economică, compania a reușit să își mențină creșterea datorită modelului său de afaceri adaptabil.

4. Inovație

Compania este cunoscută pentru inovațiile sale în domenii precum inteligența artificială, robotica și comerțul fără casier, prin Amazon Go.

Cum să investești în Amazon: pași de urmat

1. Deschide un cont de brokeraj

Pentru a investi în acțiuni Amazon (NASDAQ: AMZN), ai nevoie de un cont de brokeraj. Alege un broker care oferă acces la piața americană și asigură-te că are comisioane competitive. Iată câțiva pași simpli:

 • Caută un broker reglementat: Verifică dacă brokerul este autorizat și oferă asigurări pentru depozite.
 • Compară comisioanele: Comisioanele pot varia semnificativ între brokeri, deci alege unul cu tarife rezonabile.
 • Deschide un cont: Completează un formular online, furnizând detalii personale și financiare.

2. Analizează performanța acțiunilor Amazon

Înainte de a cumpăra acțiuni, e important să înțelegi performanța istorică a companiei, perspectivele sale viitoare și factorii care îi pot influența valoarea. Iată câțiva indicatori cheie:

 • Venituri și profit: Examinează creșterea veniturilor și profitului din ultimele trimestre.
 • Fluxul de numerar: Amazon are un flux de numerar pozitiv și creștere continuă a fluxului de numerar liber.
 • Îndatorare: Verifică nivelul datoriilor companiei și capacitatea de a le gestiona.

3. Stabilește strategia de investiție

Investitorii pot adopta diferite strategii pentru a investi în Amazon. Iată câteva opțiuni:

 • Investiție pe termen lung: Dacă ai încredere în modelul de afaceri și crezi în potențialul de creștere pe termen lung, poți păstra acțiunile timp de mai mulți ani. Amazon a oferit randamente impresionante investitorilor care au avut răbdare.
 • Tranzacționare pe termen scurt: Pentru cei care urmăresc fluctuațiile de preț pe termen scurt, Amazon poate oferi oportunități de tranzacționare profitabile, datorită volatilității sale.
 • Achiziție treptată (DCA – Dollar-Cost Averaging): Cumpără acțiuni la intervale regulate pentru a reduce riscul de volatilitate.

4. Plasează comanda

După ce ai analizat acțiunile și ai decis strategia, este timpul să plasezi comanda:

 • Alege tipul de comandă: Market (executare imediată la prețul pieței) sau Limit (executare la un preț specific).
 • Specifica numărul de acțiuni: Decide câte acțiuni vrei să cumperi în funcție de bugetul tău.

5. Monitorizează-ți investiția

Odată ce ai cumpărat acțiuni Amazon, monitorizează-ți periodic portofoliul pentru a te asigura că investiția se aliniază cu obiectivele tale financiare. Urmărește rapoartele trimestriale, știrile despre companie și tendințele pieței.

Strategii și sfaturi pentru a investi în Amazon

Diversifică-ți portofoliul

Chiar dacă Amazon este o companie puternică, evită să-ți plasezi toți banii într-o singură acțiune. Diversificarea portofoliului între mai multe industrii și companii reduce riscul total.

Investește cu răbdare

Amazon poate avea fluctuații semnificative pe termen scurt, însă istoric, compania a oferit randamente excelente pentru investitorii răbdători.

Folosește analiza fundamentală

Analiza fundamentală te poate ajuta să înțelegi valoarea reală a acțiunilor Amazon. Urmărește evoluția veniturilor, profitului, marjelor de profit, nivelului datoriilor și fluxului de numerar.

Fii conștient de riscuri

Nicio investiție nu este lipsită de riscuri. În cazul Amazon, câteva riscuri majore includ:

 • Reglementările guvernamentale: Investigarea Amazon pentru practici anticoncurențiale sau taxarea mai ridicată.
 • Concurența: Competiția tot mai acerbă în sectoare precum cloud computing sau comerț online.
 • Economia globală: Recesiunea economică ar putea afecta cheltuielile consumatorilor.

Utilizează instrumentele de analiză tehnică

Pentru tranzacționarea pe termen scurt, analiza tehnică poate fi utilă pentru identificarea trendurilor și a punctelor de intrare/ieșire.

Concluzie

Investiția în Amazon poate fi o mișcare inteligentă pentru investitorii care înțeleg riscurile și au o strategie bine definită. Cu o poziție dominantă pe piață și diversificarea surselor de venit, Amazon continuă să fie una dintre cele mai solide companii în care să investești. Fii pregătit să îți faci temele, să analizezi în detaliu și să iei decizii informate pentru a profita la maximum de această oportunitate.

About the Author: admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *